Metalizacija - Vulkan Inox GmbH

metalizacija - g-tehnika

Metaliziranje jeklenih površin
Z metalizacijo nanašamo različne kovinske in nekovinske materiale na površine. Najbolj pogosta uporaba metalizacije je v primerih, ko želimo površino predmeta zaščititi pred korozijo, obrabo materiala, kavitacijo ali erozijo. Priporočamo ga za zaščito jeklenih površin, ki so izpostavljene zunanjim vplivom.

Brizganje
Po odstranitvi umazanije s površine s kemičnimi ali mehanskimi metodami se površina običajno nahrapavi s peskanjem s curki Grittala. Poleg sredstev za peskanje so pomembni še dejavniki, kot so velikost in oblika delcev, kot peskanja, tlakin cistoča uporabljenega sredstva. S tem se na osnovi povečanja proste površinske energije površina aktivira, poleg tega pa se s tem lahko nabrizgani delci zaradi povečane površine bolje spojijo s podlago.

Primernost
Za podlago so primerni vsi materiali, ki jih je mogoče s peskanjem nahrapaviti, torej materiali, katerih trdota je manjša od 55 HRC. Na osnovne materiale z večjo trdoto je mogoče nanesti plasti le z zahtevnejšimi postopki. Ker sprijemanje temelji pretežno na mehanskem spoju, sta izjemno pomembna skrbno čiščenje in predhodna obdelava površine, na katero se nanaša obloga.

Potrebujete pomoč ali ponudbo?

Pokličite nas: +386 (0)31 809 019

Pišite nam: info@g-tehnika.si

nerjaveči peskalni medij - Grittal GH - Vulkan Inox
GRITTAL GH ® - UPORABA:

 

• precizno rezanje

• peskanje oz. čiščenje kamna

• markanten videz kamna

• doseganje nedrseče površine

• predpriprava kovinske površine za nanos

učinkovito odstranjevanje vodnega kamna

 

Lastnosti Grittala GH

GRITTAL GH je ekonomičnejša alternativa k mineralnemu gritu in izpolnjuje vse zahteve, ki jih terja postopek peskanja. Oblika zrna je ostroroba, kar zagotavlja visoko abrazivnost. Z Grittalom dosežete rje prosto površino. Pod zaščitnim plinom maksimalno utrjen na največjo trdoto, ohrani GRITTAL GH tudi pri delovni mešanici svojo ostrorobo obliko. Medij je primeren za vse, ki potrebujejo oster površinski profil in nudi najboljši rezultate peskanja z vidika kvalitete, površinskega vpliva in učinkovitosti.

 

GRITTAL GH se uporablja kadar je potrebno zagotoviti dobro razigljevanje, čiščenje, jačanje, utrjevanje, odstranjevanje žlindre/ okujine, hrapavljenje, kosmatenje, plemenitenje obdelanega materiala in metalizacijo.

 

Metalizacijske prevleke so odlične, a tudi zahtevne osnove za nanašanje premaznih materialov, zato priporočamo tanjše sloje. Kombinacija tanjših slojev kovinskih prevlek in premazov lahko zadovoljijo zahteve za protikorozijsko zaščito, zaščito pred povišanimi temperaturami in estetske zahteve.

 

Pred metalizacijo je potrebno obdelovance razmastiti in opeskati s čim bolj ostrim peskom, da je površina hrapava in ima material dober oprijem. Grittala je edina prava odločitev, ki Vam bo v predpostopku metalizacije pomagala rešiti zadeve kvalitetno in cenovno ugodno!

 

Uporabniki korunda (aluminijevega oksida), garneta ali žlindre lahko z GRITTAL GH količino porabljenega in odpadlega materiala zmanjšajo za faktor 30 -100. Sorazmerno učinkovito se zmanjša prašenje v procesu peskanju s tem pa tudi čistoča površine in delovni pogoji.

 

Kljub visoki zmogljivosti, vpliva Grittal GH v primerjavi z mineralnimi peskalnimi mediji zelo blagodejno na peskalne stroje in tako zmanjšuje skupne stroške peskalnega procesa. Poleg tega je moč GRITALL GH uporabljati tudi v tubinskih napravah. Ta način obdelave nudi v primerjavi s tlačnim peskanjem veliko prednosti v produktivnosti. Tako lahko različne obdelovance preprosto izpostavimo peskalnemu procesu in peskalnemu mediju omogočimo enostaven dostop do vseh geometrij.

 

• priprava nesprijemljive površine (PTFE, keramika)

• aplikacija protikorozijskega sistema (praškast lak/barva)

• metalizacija se uporablja predvsem v naslednje namene: zaščita pred korozijo, zaščita pred korozijo pri povišanih temperaturah, popravila in vzdrževanje strojnih in konstrukcijskih elementov, izboljšanje kvalitete površine glede na trdoto in abrazijsko odpornost, izvajanje prevodnih oblog na neprevodnih materialih

• čiščenje betona

• tehnika vulkanizacije

• tehnika lepljenja

Neglede na svojo učinkovito moč, deluje Grittal GH v primerjavi z mineralnimi peskalnimi mediji zelo blagodejno na peskalne stroje in tako vpliva na skupne stroške peskalnega procesa.

 

 

 

MOŽNOSTI PAKIRANJA:

možnost pakiranja - vulkan inox

  PVC VREČA - 25 kg (na EURO paleti 500 kg)

  PVC KANISTER - 25 kg

  BIG BAG - 500 kg

  KOVINSKI SOD - 750 kg

VULKAN INOX GmbH

Več kot 30 let povezujemo izkušnje in strokovnost s stabilnostjo ter zanesljivostjo. Pri tem podjetje dosledno vlaga v nova dognanja proizvodnje, razvoja in tehnologijo uporabe.