Shot peening - Mikrokovanje

mikrokovanje - g-tehnika

 

Mikrokovanje (eng. Shot peening)
Je hladen delovni proces in se uporablja za površinsko utrjevanje strojnih delov, ki delujejo v najtežjih pogojih in so podvrženi ekstremni obrabi.

Uporaba
Mikrokovanje se pogosto uporablja pri popravilih letal za zmanjšanje nateznih napetosti nakopičenih v procesu brušenja in nadomestitev le teh s koristnimi tlačnih napetostmi. Shot peening se uporablja tudi za preoblikovanje in ravnanje krivin, teksturiranja površin (npr. orožarska industrija), za doseganje dinamične trdnosti.  

Preoblikovanje z mikrokovanjem se uporablja za oblikovanje najzahtevnejših krivin aluminijastih krilnih oblog. Preoblikovanje z mikrokovanjem se uporablja tudi za oblikovanje trupov letal in segmentov cistern in rezervoarjev za lansirne sisteme v vesoljski industriji in je pogosto bolj učinkovito pri oblikovanju krivin kot valjanje, stiskanje ali upogibanje. S postopkom mikrokovanja prav tako lahko izdelamo sedlaste oblike. Preoblikovanje z mikrokovanjem je tako prilagodljivo, da lahko spremenimo obliko, tudi ko je bila že izdelana. Mikrokovanje je najbolj ekonomična in učinkovita metoda za proizvodnjo in izdelavo površinske tlačne napetosti, z namenom podaljšanja življenjske dobe obdelanih kovinskih delov izdelka.

Povečanje vrednosti
Izboljšajte vaše visokotehnološke izdelke in povečajte njihovo življenjsko dobo, hkrati pa jih zaščitite pred okvarami, kot so utrujenost materiala, obraba in napetostna korozija, s tehnologijo mikrokovanja. Z mikrokovanjem lahko zagotovite povečano odpornost proti utrujenosti materiala (do 800%) in življenjsko dobo (do 1000%).

Potrebujete pomoč ali ponudbo?

Pokličite nas: +386 (0)31 809 019

Pišite nam: info@g-tehnika.si

chronital 13 -  g-tehnika - vulkan inox
CHRONITAL 13 ® - UPORABA:

 

• čiščenje

• jačanje

• utrjevanje

• odstranjevanje žlindre/ okujine

• nahrapavljenje

kosmatenje

plemenitenje

razigljevanje

 

MOŽNOSTI PAKIRANJA:

možnost pakiranja - vulkan inox

  PVC VREČA - 25 kg (na EURO paleti 500 kg)

  PVC KANISTER - 25 kg

  BIG BAG - 500 kg

  KOVINSKI SOD - 750 kg

VULKAN INOX GmbH

Več kot 30 let povezujemo izkušnje in strokovnost s stabilnostjo ter zanesljivostjo. Pri tem podjetje dosledno vlaga v nova dognanja proizvodnje, razvoja in tehnologijo uporabe.